17-04-11

OUF

 

Opdracht: 17km inclusief 10km aan 4:15/km.

 

Uitgevoerd: 16.2km inclusief 10.8km aan 4:11/km.

 

 

Ik had de voor vandaag geplande lange trage duurloop op vrijdag reeds uitgevoerd, dus deed ik de training van vrijdag (inclusief de 10km tempoloop) tijdens de Jogging de la côte des ânes in Oleye, een wedstrijd in het kader van de Challenge Hesbignon.

 

De ochtend begon echter rampzalig; ik geraakte nauwelijks de trap af wegens reumaproblemen. Na een ontstekingsremmer, een uurtje of twee bewegen en een wandelingetje naar de bakker was het ergste leed geleden en kon ik terug normaal stappen. In Oleye aangekomen was de pijn volledig verdwenen.  

 

Mijn start op het voetbalplein Oleye en in de daarop volgende straten was deprimerend. Zoals gewoonlijk in de Hesbignon, startte ik op derde of vierde rij, in de buurt van mijn oude concurrenten, maar in de eerste honderden meters zoefden die concurrenten supersnel van me weg en werd ik voorbij gestoken door minstens honderd lopers. Eerst kwamen de snelleren voorbij, dan de iets minder snelleren, dan de snellere dames, dan de oudere lopers, dan de minder snelle lopers en dan zelfs ronduit minder slanke lopers. Toch liep ik de eerste km aan 4:15 en dus aan mijn geplande snelheid, maar de halve rest van het peloton startte veeel sneller.  “Wacht maar”,  denk ik dan altijd, “minstens de helft van jullie gaat daar spijt van krijgen.” Ik ga een T-shirt laten drukken en op de rug laat ik dan zetten: "Weeral te snel gestart?” J

 

Na een km of twee geraakte ik dan toch aan het inhalen toe. En toen liep het redelijk vlot. Vooral op de geasfalteerde hellingen ging het heel goed. Op de langste helling, waar bovenaan het woordje “OUF” staat geschilderd op de weg, maakte ik honderd of meer meters goed op enkele bekenden. Naar het einde toe consolideerde ik mijn snelheid (lees maar traagheid) en positie. Onderweg speelde ik nog even voor haas (en andere perikelen ten velde) en ik eindigde als 60ste op 316 lopers in 45:16. Ik werd slechts 14de in mijn categorie. Er is nog veel werk aan de snelle winkel. Met al die nieuwe en jongere goden in mijn categorie lijkt het podium mijlen ver af. Maar ik zit dan ook vrij kort tegen mijn overgangsjaren aan.

 

Het weerzien met de andere lopers van de Hesbignon was hartelijk en het werd een gezellige boel in de chalet aan het voetbalplein. Maatje Romain won een fles wijn met zijn overwinning bij de +60. Maatje Guido won een fles wijn met de tombola. Ik won 10 eurocent die maatje Roland had gevonden in de kleedkamer. En de koele blonde Leffe in Cineyglazen smaakte weer als vanouds. Als Wallonië buitenland wordt ga ik internationaal.

 

De eerste week training is naar behoren verlopen. Ik heb 120km van de geplande 122km gelopen en zelfs een rustdag (fietstocht) genomen op zaterdag. Ook de gestelde snelheden heb ik min of meer gerespecteerd, maar aan dit item zal ik in de komende weken waarschijnlijk niet meer kunnen voldoen. Daar is bompa te oud en te traag voor geworden. Toch kijkt bompa met de lichte hunkering van het jonge veulen uit naar het vervolg van de training.

 

 

22:03 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |