22-04-11

Slappe kost

 

Opdracht: 18km incl. 12km aan 4:15/km.

 

Uitgevoerd:

a.m. - 6.6km lichte fartlek op de Finse piste

p.m. - 4.9km joggen op de Finse piste

 

 

Vandaag had ik wegens familiale omstandigheden amper de tijd om te trainen en wanneer ik de tijd had, had ik amper de goesting. Het is dus iets halfgebakken geworden. Het was eigenlijk ook een soort rustdag als voorbereiding op de wedstrijd van morgen.

 

Omdat ik liever mijn tempolopen doe tijdens wedstrijden heb ik de opdracht van vandaag naar morgen verschoven. Dan loop ik de Jogging du Cloches du GRAC in Waremme. Een wedstrijd op een sterk golvend (één van de hellingen is redelijk zwaar) en bijna volledig verhard parcours. De bedoeling is om daar een gemiddeld tempo 4:00 à 4:15 te lopen.

 

De volgens schema geplande trainingen schuiven dus allemaal een dag op tot einde volgende week (derde week) en in die week laat ik één minder belangrijke training (13km) vallen. Qua kilometeraantal komt dit min of meer uit. De kans bestaat ook dat ik, als de conditie goed blijft, hier en daar wat meer kilometers ga lopen dan gesteld. Zolang ik de Formule volg (afwisselend lichte en zware training) zie ik er geen graten in. Het enige wat ik nu op mijn graat zet zijn twee dubbele rode Martini’s met een potteke bruine olijven.

 

17:50 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |