29-04-11

Zonder kleerscheuren

 

Opdracht: 13km in 70min (5:20)

 

Uitgevoerd: 12.6km in 67min  (5:19)

 

 

Ik had mijn trainingsweek zo gemanipuleerd dat de 16km fartlek van donderdag samenviel met de estafetteloop in Ziekeren op vrijdag. Doordat maatje Romain afzegde wegens kampioenschap van de petanque en maatje René het vroege startuur niet kon halen, kwam deze estafetteloop te vervallen voor mij want ik viel zonder partner. Daarmee heb ik dan ook de 16km fartlek  vervangen door 13km in 70min die normaal op het schema stond. Ook al omdat er overmorgen een 10km – test op het programma staat en omdat deze samenvalt met de Tungri Run waar ik de 10 mijl ga meelopen. Wat mijn test zes kilometer zwaarder maakt.

 

Vanochtend heb ik 12.6km op de Finse piste gelopen waarbij ik toch driemaal een 600-tal meter voluit ben gegaan om nog een beetje snelheid in te bouwen. Dit is alleszins een minder zware training dan de 7 of 8 maal 1000m interval die de lopers vanavond tijdens de estafetteloop op hun actief zullen krijgen. En verder heb ik nu een halve dag meer om te rusten.

 

De voorbereidingstraining van morgen (8km in 45min) ga ik vervangen door een fietstochtje van 40km. Dit zal dan gebeuren tijdens de herdenkingsrit voor mijn vader die door onze wielerclub in Borsbeek wordt ingericht.

 

Ook nadien zal ik geen tijd hebben om te lopen omdat ik dan verwacht word op het verjaardagsfeestje van mijn kleinzoon Zinio. Die wordt vier jaar.
En hier wacht me de zware taak om dit feestje zonder scheerkleuren door te komen. Ik bedoel daarmee dat ik me ’s anderendaags niet met ontwenningsverschijnselen en met trillende hand moet scheren zodat het witte scheerschuim niet rood kleurt. Scheerkleuren dus.


Dit alles om zondag fris in Tongeren te geraken voor de Tungri Run. Niet dat ik me volledig als asceet ga opstellen. Ik zal wel degelijk enkele biertjes in mijn kamizolen gieten, maar ik streef wel naar een waterig einde om het alcoholgehalte te verdunnen.

 

En wat de Tungri Run betreft, ik hoop op een plekje in de top vijf bij de 55-plussers. Bij de eerste uitgave van de HC in Zolder was ik 9de en bij de tweede in Borgloon was ik 6de  in de categorie van de oudste masters. Ik heb dus vertrouwen in de stijgende lijn. Dat Ambiorix maar wat kleren aantrekt als ik morgen voorbij scheur of hij zal een valling opscharrelen.

 

 

16:20 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |