10-05-11

Gewichtig

 

Opdracht: 15km inclusief 5 x 1000m (3:30)

 

Uitgevoerd: 12.7km inclusief 5 x 1000m (3:43 – 3:35 – 3:38 – 3:35 – 3:46)

 

 

Er hing een natte witte nevel toen ik vanochtend buitenkwam. Om zeven uur reed ik naar de autocontrole en om 8 uur dook ik de mist in voor mijn intervaltraining. Ik ben naar de Molenstraat in Alken-Terkoest gelopen en daar heb ik vijfmaal duizend meter snelheid getraind op een vlak stuk van de weg.

 

Het vlotte echter niet zo goed. Ik leek te weinig kracht te hebben om echt sterk te lopen. Waarschijnlijk zaten de 32km van zondag nog in het vege lijf. Maar het kan ook zijn omdat het zo vroeg in de ochtend was en de benen nog niet die souplesse hebben die ze rond het middaguur wel halen. Ofwel ligt het aan mijn gewicht. Ik zit nu ongeveer 2 kg onder mijn normale loopgewicht. De kilo’s die ik in Overhespen tijdens mijn lange duurloop heb achtergelaten heb ik nog niet terug aangevuld en ook dat kan de reden zijn waarom ik wat kracht mis.

 

Maar ik ben dik tevreden met mijn gewicht. Er hoeft niet teveel bij te komen. De laatste week voor aanvang van de marathon, tijdens het zogenaamde taperen, kom ik meestal één tot twee kg bij wegens het verminderd aantal kilometers en doordat ik me met smaak volstop met koolhydraten om die marathon tot een goed einde te brengen. Laat er nu dus nog maar een paar grammetjes afwaaien.

 

 

10:18 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |