11-05-11

Koffie kan

 

Opdracht: 18km in 100min (5:20) met versnellingen.

 

Uitgevoerd: 16.04km in 80min (5:01) in crescendo.

 

 

Na de interval van gisteren zijn er deze week geen gewichtige trainingen. Enkel zaterdag doe ik nog een 10km-test die eigenlijk voor zondag gepland stond. Die test heb ik een dag naar voor geschoven omdat dan de Lentejogging in Zonhoven plaatsvindt en ik daar graag een goede uitslag wil lopen.

 

Vandaag ben ik redelijk vroeg begonnen. Mijn vrouw had gisteren haar afscheidsfeestje met haar collega’s want ze is vorige week op pensioen gegaan. Feestje begon om 15u en achteraf was er een etentje gepland. In totaal heb ik drie pilsjes en 2 Herkenrode Tripels gekraakt. Dit bier werd onlangs nog voorgesteld tijdens de Tournée Générale van Jean Blaute en Ray Cokes. Het wordt gebrouwen sinds 2009 door de brouwerij St.-Jozef in Opitter, het dorp van onze tennistopper Kim Clijsters. Het bier bevat naast gerst, mout, hop en gist, ook aroma’s uit de kruidentuin. Ik persoonlijk proef er vlierbloesem in. Hollunder zoals de Duitsers zeggen oftewel Holenteer zoals mijn vrouw het noemt. En dit heeft te maken met de holle stengels van de vlierboom. In Hoeselt bestaat zelfs een brouwerij die Den Toetelèr heet. Ook een naam die zijn oorsprong vindt in de holle vlierstengels waarop de kinderen plachten te toeteren.

Maar goed, na de maaltijd heb ik me beperkt tot 3 koffietjes en veel water. Koffie kan echter slapeloosheid veroorzaken. Vermits ik zelden koffie drink heb ik vannacht dus amper geslapen. Ik denk niet dat ik drie uur bij elkaar heb geronkt over de ganse nacht. En dit terwijl ik toch omstreeks half twaalf in bed lag.

 

Daardoor kwam het ook dat ik vanochtend reeds om 6u15 met een kaart in mijn hand naar de postbus liep. Een verjaardagskaart voor één van mijn dochters. En van daaruit ging ik mijn vast parcours op.

 

Hert is anders leuk lopen zo vroeg. Ik heb een hele rits fauna-artikelen gezien onderweg. Paarden en koeien, het klasje waterhoentjes op de Oosterbeek, enkele konijnen, een koppeltje fazanten, een eend en twee vroege joggende dames in de Molenstraat.

 

Wat dat nieuwe fietspad naast de Oosterbeek betreft, dat heeft onlangs een officieel naamplaatje gekregen. Ik heb dat pas vandaag opgemerkt. Het heet nu de “Volle Bak Herk-straat”, ontleend aan de naam van ons dorpsfeest.  

 

Op mijn programma stonden vandaag versnellingen tijdens de 18-km loop. Omdat ik nog nergens gelezen heb welk soort versnellingen en tegen welke intensiteit ze moeten gedaan worden, ben ik na 10km maar in crescendo gegaan. Waarbij ik in de laatste hellende kilometers nog wat gas heb bijgegeven.

 

Aan het domein waar ik soms de stuipen op het lijf gejaagd word door de Berner Senner, zat nu een zwart-witte poes. Het beest zat in het midden van de weg en verroerde amper toen ik voorbijflitste. Spontaan wisselden we een blik van verstandhouding. Zonder twijfel waren we bondgenoten. Bernie was echter niet te zien en waarschijnlijk nog ergens in dromenland.

 

Ik vermoed dat ik straks, in de wagen, ook nog wel in dromenland verzeild geraak. Gelukkig ben ik dan niet de chauffeur.

 

 

08:24 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |