15-05-11

Een offday

 

Opdracht: 18km in 100min (5:30)

 

Uitgevoerd: 11km in 1u03 (5:42)

 

 

Een offday. Niks meer en niks minder. Loden benen en tweemaal een regenvlaag gehad. Ik wou 18km lopen maar ik schuif de les van vandaag naar morgen. Hopelijk lukt het dan wat beter. Het is trouwens af te raden om tegen de stroom van je eigen bioritmiek in te roeien. Het vermoeit overmatig en je wint er niets mee.

 

Ik zit nu in de aanvang van het tweede deel van mijn marathontraining. Zou het kunnen dat het nu begint door te wegen? Nee, ik denk dat ik gewoon een offday heb en dat het morgen beter gaat. Op hoop van zegen. Vroeg naar bed en geen drank is de boodschap. Met het eerste gegeven heb ik het altijd moeilijk en voor het tweede is het al te laat. Toch heb ik vandaag niet overdreven en blijft mijn hoop gerechtvaardigd. Morgen doe ik dus 18km in 5:30/km. Dat moet lukken. Al moet ik alle slakken die voor me uit lopen opzij duwen. En dan kan ik weer tevreden vooruit kijken. Vooruit naar de volgende zware training. Volgende week staat er geen snelheidstraining op het programma en toch wil ik er eentje doen. Niet omdat ik me zo sterk voel maar omdat ik gisteren, tijdens de wedstrijd, geen versnelling kon opbrengen toen het nodig was. Ik weet niet of dat wat uithaalt maar ik kan het maar proberen.

 

Vandaag heb ik dus maar een schamele 11km in rondjes door de wijk gedaan. Zeg maar dat ik een halve rustdag heb genomen. En ik ben zelfs tweemaal even thuis binnen gewipt om te schuilen voor de felle regenbuien. Ook de stralende lente waarvan we al een tijdje konden genieten had vandaag een offday. Maar er is beterschap in het vooruitzicht.

 

 

23:01 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |