16-05-11

Het leger

 

Opdracht: 18km in 100min (5:30)

 

Uitgevoerd: 18.46km in 1:30:06 (4:53)

 

 

Doordat ik de vorige week, in functie van mijn testwedstrijd die op zaterdag viel, een deel van mijn trainingen een dag vooruitgeschoven had, kwam deze 18km in 100min op zondag terecht. En doordat ik gisteren er de benen niet voor had, deed ik deze training vandaag, de dag waarop deze training ook volgens het schema gelopen moest worden.

 

Het was ongeveer 23u30 toen ik naar bed ging en om 5u werd ik wakker na een ononderbroken slaap. Dit gebeurt me zelden en dus voelde ik me uitgeslapen en fit. Reeds voor 6u en na een groot glas water liep ik mijn vast parcours op. Het was overtrokken, maar droog. De temperatuur was nog redelijk laag en het waaide licht. Gelukkig had ik de wind onmiddellijk tegen. Liever zo dan in het terugkeren. De benen voelden goed aan en ik besloot de dreef in Stevoort nog wat op en af te lopen om aan mijn kilometers te geraken. Hier zat het leger. Hoe ik dat weet? Nee, niet doordat er geschoten werd. Dat hoorde ik althans niet. Nee, ik wist dat omdat ik er tal van konijnen zag zitten. En konijnen leven toch in een leger, nietwaar? Van hun schuttersgedrag weet ik evenwel niets af, maar dat ze in het leger zitten weet ik wel.

 

Ik liep de dreef eenmaal op en af, maar de ondergrond van dolomiet stak me vlug tegen. De graskant was mooi kort geknipt en zou geschikt geweest zijn om te lopen, moest dit niet de verzamelplaats van hondensigaren zijn. Ik liep dus maar gewoon verder mijn parcours af.

 

Toen ik bijna thuis was zat ik al aan 17km maar besloot ik om nog wat kris kras door de wijk te lopen tot ik 100 minuten bij elkaar had. Toen ik de Bosveldstraat insloeg zag ik plots een boekentas naast de weg liggen en alle boeken en schriften, tot boterhammendoos toe, lagen ernaast. Ik heb alles er maar lukraak in gemoffeld en ben toen maar naar huis gelopen met de tas onder de arm. Het bleek de tas te zijn van mevrouw Benedicte Moors van de St.-Martinusschool in Herk-de-Stad. Ik zag het aan de testen van de leerlingen die in een kaft zaten. Nee, niet de leerlingen zaten in een kaft, het waren de testen die in de kaft zaten. Kaften die leerlingen bevatten plegen niet in boekentassen te zitten, ook niet als ze naast de weg liggen. Daarmee bedoel ik de boekentassen. Leerlingen die naast de weg liggen doen dit niet om 8u op een maandagochtend. Even dacht ik er nog aan om ze te verbeteren, de testen, niet de leerlingen, maar dat heb ik dan maar zo gelaten en de boterhammen heb ik ook niet opgegeten. Ik contacteerde de school en even later belde mevrouw Moors me op. Er was bij haar thuis, in de Bosveldstraat, ingebroken en de politie was er net. Daarna is ze haar boekentas komen halen en ze vertelde me dat de dief twee laptops, een ipod en een spaarpot had ontvreemd en dat die waarschijnlijk had gedacht dat ook de boekentas een laptop bevatte in plaats van enkele studententesten en een doosje boterhammen.

 

Hoewel slechts 90min gelopen ben ik toch tevreden over deze training.

 

Gesteld weektotaal vorige week: 86km – gelopen weektotaal: 87km

Deze week wordt volgens het schema de week met de meeste kilometers: 129km.

 

 

 

 

09:34 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |