18-05-11

Tempotraining

 

Opdracht: 19km in 100min (5:20) op heuvelachtig terrein.

 

Uitgevoerd: 18.91km in 1:26:14 (4:34) op vlak terrein.

 

 

Gisterenavond is het laat geworden. Ik heb de voetbalwedstrijd RKC Genk – Standard Luik gevolgd op het Belgacom kanaal. Het was de match van het jaar. Jammer voor Standard en voor Mehdi Carcela, maar de toeschouwers hebben spektakel gezien, spanning tot in de laatste minuut en afgesloten met een heuse Courtois-show. Bij de laatste belegering van het Genkse doel heeft hij binnen de minuut wel drie miraculeuze reddingen laten zien. Dat zullen ze in het buitenland ook wel opgemerkt hebben. En ik heb ervan genoten. Daarom wilde ik ook nog de feestvreugde bekijken en de commentaren op de andere zenders beluisteren zodat het gisteren al vandaag was toen ik de bedstee opzocht.

 

En omdat ik wat later ben gaan slapen ben ik dus ook wat vroeger opgestaan. Het was 4:43 toen ik wakker werd en dan had ik omstreeks half twee nog een halfuur beneden gezeten. Mijn slaappatroon valt terug in haar oude gewoonte. Om 5:40 liep ik de deur uit, mijn vast parcours op. Het was niet al te koud en er stond maar heel weinig wind.

 

Wat heuveltraining moest zijn heb ik vervangen door tempotraining. In eerste instantie om mijn achillespezen te ontzien en ten tweede omdat ik nu al halfweg mijn schema ben en nog geen training aan marathontempo heb verricht. En als ik binnenkort op vakantie ben zal ik nog heuvelachtig terrein genoeg onder de voeten geschoven krijgen.

 

Het waren dan wel geen heuvels vandaag maar toch was de trainingsintensiteit redelijk. De eerste 2km liep ik traag, dan 1km in crescendo, vervolgens 15km aan 4:21 gemiddeld, en afgerond met 0.9km traag. De dertiende tempokilometer was de helling op de St.-Truidersteenweg en die is ongeveer een kilometer lang. Ik deed ze zonder te forceren aan 4:33. Ik houd hier geen slecht gevoel aan over.

 

 

07:52 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |