27-05-11

Het mindert

 

Opdracht: 16km in 70min (4:20)

 

Uitgevoerd: 1km joggen (6:00) + 15km in 67min (4:28)

 

 

Om 16km te lopen heb ik eerst het blokje thuis rond gejogd aan 6:00. Dat is precies 1km. Daarna mijn vast parcours van 15km waarbij ik de eerste kilometer aan 5:00 liep. De (voor mij) te zware training begint door te wegen. De benen geraken niet meer volledig gerecupereerd en 4:20 aanhouden lukte me niet. Ik zat wel in de buurt maar bij de kilometers met wind tegen kwam ik op 4:30 uit. Naar het einde van de training toe begon ik lichtjes pijn te krijgen aan de linkerhiel. Gisteren had ik dat ook al aan het einde, terwijl ik tijdens het verloop van de dag regelmatig een lichte knaging gewaar werd aan de bijbehorende achillespees.

 

Ik denk dat ik morgen maar eens een relatieve rustdag neem. Geen tempo najagen maar gewoon wat loslopen lijkt me aangewezen. Ik heb nu 6 dagen geprobeerd om een zwaarder schema te volgen zonder grote problemen. Ik beslis volgende week of ik dit schema blijf volgen of terugschakel naar mijn oorspronkelijk programma. Het belangrijkste is dat ik voldoende kilometers maak, de snelheid mag dan iets minder gerespecteerd worden.

 

Er blijven me nog 3 weken te gaan tot 17 juni. Het mindert. Torhout komt stilletjes aan dichter en ik heb nog niet het gevoel dat ik klaar ben voor de marathon. Maar dat gevoel heb ik elke keer, dus daar hoef ik niet bij stil te staan.

 

Met mijn gewicht daarentegen zit het wel prima. Het mindert ook. Ik ben sinds januari 12kg afgevallen en zit nu ongeveer 3kg onder mijn normale gewicht. Ik begin gevaarlijk op een lijk te lijken volgens mijn vrouw. Nog amper vetrolletjes, licht ingevallen wangen en mijn ribben zijn te tellen. Maar als ik dit in de komende twee weken zo kan houden, mag er in de laatste week 2kg terug bijkomen. 2kg koolhydraten als reserve voor de marathon.

 

 

19:06 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |