29-05-11

Genot

 

Opdracht: 16km in 70min (4:30) op heuvelachtig terrein.

 

Uitgevoerd:

Am: 10km joggen

Pm: 10km joggen incl. een versnelling van 2km

 

 

Ik heb een relatieve rustdag genomen. Ik wilde de benen min of meer gerecupereerd en in goeie staat hebben voor de geplande lange duurloop op zondag.

 

En dat lukte prima. Het is nu zondagochtend en de benen voelen uitgerust aan.

Enige minpunt is dat ik gisteren slechts een half slaapje heb gehad. Met andere woorden, ik heb enkel van de tweede sessie kunnen genieten en dat was een slaapje van 3u tot 7u. Mijn dagelijkse eerste sessie slaap van 23u tot 1u, ontbrak wegens het huwelijksfeest van Bart en Veerle, zoon en schoondochter van Denise, de zus van mijn vrouw.

Ik heb het daar wel redelijk sober gehouden. Twee glaasjes champagne of wat daarvoor doorging, in elk geval iets met Pinot Noir, en anderhalve Omer, een blond bier van hogere gisting. Weliswaar niet slecht, maar mijn tweede heb ik toch niet leeggedronken omdat we halfweg die tweede Omer het feest verlieten. Het was toen al 2u. Het overige deel van de uitspatting werd gevormd door 7 of 8 bruisende mineraalwatertjes en 1 koffie.

Van mezelf vond ik dat een staaltje van voorbeeldig gedrag en dus volledig tegen mijn gangbare principes in. Maar dat blijkt tegenwoordig meer en meer voor te komen. Mijn consumptie van alcoholhoudende en geestrijke dranken op feesten mindert opmerkelijk de laatste tijd. Er was een tijd dat ik mijn feestelijke escapades doorbracht in gezelschap van een krat bier en enkele JB’s met ijs of wat cognac als afsluiter. Deze gewoonte lijkt definitief naar het verleden verwezen. Daar tegenover staat dat ik tegenwoordig steeds meer en meer gesteld geraak op mijn dagelijks aperitief van 17u, maar dit vindt zijn oorsprong in zuiver menselijk genot terwijl mijn vroegere exploten simpelweg de uitingen waren van een uit de hand gelopen hobby, namelijk zuipen. Deze hobby heb ik ingewisseld voor het lopen. Ik begrijp dat dit niet minder slijtage veroorzaakt, maar die slijtage ligt nu louter op het fysieke vlak.

 

Het voordeel van deze hobby is dat ik er straks niet alleen de benen, maar ook het hoofd er zal bij hebben.

 

08:37 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |