29-05-11

Hasselt - Banneuxwijk

 

Opdracht: 34km crescendo (5:20 – 4:50 – 4:20)

 

Uitgevoerd: 20.3km  (5:37) – 9.1km (4:37) – 2.7km (7:38)

Totaal 32.1km

 

 

Vandaag ben ik naar de Banneuxwijk in Hasselt gereden om daar mijn lange duurloop in crescendo af te werken. Het is me totaal niet gelukt zoals het had moeten zijn, maar ik ben toch bijna aan het gestelde aantal kilometers geraakt. Het was de eerste wedstrijd die in de Banneuxwijk georganiseerd werd.

 

Het inlopen gebeurde op een parcours waarvan ik regelmatig moest nadenken waar ik naartoe moest en waar enkelen tijdens de wedstrijd zelfs verkeerd zijn gelopen. Er werd gelopen door straten, over grasperken, langs een voetbalterrein en door een bos. Er stonden nadar afsluitingen maar zo neergezet dat het soms moeilijk was om te weten welke kant men uit moest. Er stond dan ook niemand bij om dit aan te wijzen. Zeer amateuristisch eigenlijk.

Het parcours van 2.5km was amper 2.3km zodat we slechts 9.1km wedstrijd hadden. Alles verliep eigenlijk vrij chaotisch, van de inschrijving over de start tot de aankomst. Ik heb niet gewacht op de tombola en prijsuitreiking en mijn douche heb ik thuis genomen.

 

Al bij al was het een leuke middag en ik heb afgezien en ik heb ervan genoten. Tijdens het in- en uitlopen had ik aangenaam gezelschap van Peter uit Heusden die een vlotte babbel heeft en zo liepen de kilometers bijna ongemerkt voorbij. Ook heb ik bijna het gestelde aantal kilometers gemaakt. Mijn tempo was wel benedenmaats maar daar zit de zachte en ongelijkmatige bodem ook wel voor iets tussen. Daar is in elk geval werk aan volgende week. Ik ga een lange duurloop in tempoblokken en op asfalt inlassen.

 

Weektotaal 152km

 

 

20:17 Gepost door Raphael Van Den Broeck in Sport | Permalink | Tags: marathon, marathontraining |  Facebook |